Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Να θυμάσαι ότι προορίζεσαι για τον ουρανό...

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014   4:10:00 μ.μ.


Να θυμάσαι ότι προορίζεσαι για τον ουρανό...
Ο γάμος ειναι ενας δρόμος· Αρχίζει από την γη και τερματίζει στον ουρανό. Είναι μια σύναψη, ενας σύνδεσμος μαζί με τον Χριστό, που μας βεβαιώνει οτι θα παμε κάποτε στον ουρανό.

Πάνω από την αγάπη, πάνω από τον ανδρα σου, πάνω από την γυναίκα σου, πάνω από τά καθημερινά σου γεγονότα, να θυμασαι ότι προορίζεσαι γιά τον ουρανό, οτι μπήκες στον δρόμο που πρέπει οπωσδήποτε να σε βγάλει εκει. Η νύμφη και ο γαμπρός δίνουν τα χέρια τους, τους πιάνει ο ιερέας καί ακολουθούν γύρω από το τραπέζι χορεύοντας καί ψάλλοντας. Αυτό σημαίνει οτι ο γάμος ειναι η πορεία, το ταξίδι πού θα καταλήξη στον ουρανό, στην αιωνιότητα.
Στόν γάμο φαίνονται οτι παντρεύονται δύο. Δεν είναι ομως δύο αλλά τρεις. Παντρεύεται ο ανδρας την γυναικα και η γυναικα τον ανδρα, αλλά και οι δύο μαζί υπανδρεύονται τόν Χριστό.
Τρεις επομένως λαμβάνουν μέρος στό μυστήριο και τρεις πλέον παραμένουν στήν ζωή τους.
Ολα όσα χρησιμοποιούνται, κατά την τέλεση του γάμου, είναι σκιές καί σύμβολα που δείχνουν ότι εκει ειναι ο Χριστός. Οταν κάθεσαι και βλέπεις ξαφνικά μιά σκιά, καταλαβαίνεις οτι κάποιος έρχεται. Δεν τον βλέπεις· το ξέρεις όμως. Πρωι πρωι σηκώνεσαι και βλέπεις κατακόκκινο τον ορίζοντα στην ανατολή. Θα βγει, λες, σε λίγο ο ήλιος.
Οταν βλέπης τον γάμο σου, τον ανδρα σου, την γυναίκα σου, όταν βλέπεις τις στεναχώριες σου, τα πάντα μέσα στο σπίτι σου, να ξέρεις οτι ειναι σημάδια της παρουσίας του Χριστου. Είναι σαν ναακους τα βήματά του, σαν να έρχεται, σαν να πρόκειται να ακούσεις τώρα και την φωνή του. Σκιές είναι όλα αυτά πού δείχνουν ότι μαζί μας είναι o Χριστός.
Είναι αλήθεια ότι εξ αιτίας των μεριμνών μας τον νοιώθουμε ως απόντα. Τον βλέπουμε όμως μέσα στις σκιές και είμαστε βέβαιοι ότι είναι μαζί μας. Η ζωή μας είναι πλέον μαζί με τον Χριστόν."
Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ