Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Oι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ετοίμαζαν το κρατικό πραξικόπημα στην Ουκρανία

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014   8:09:00 μ.μ.


Oι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ετοίμαζαν το κρατικό πραξικόπημα στην Ουκρανία
Το κρατικό πραξικόπημα στην Ουκρανία οι αμερικανικές υπηρεσίες ετοίμαζαν κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων. Το ανέφερε ο πρώην υπάλληλος της NSA Σκοτ Ρίχαρδ στη συνέντευξή του για ένα από τα κανάλια. Την είδηση αυτή έδειξε η ρωσική τηλεόραση.

Η δήλωση του Ρίχαρδ σημαίνει ότι η υλοποίηση του σεναρίου του ιδεολόγου Μπζεζίνσκι άρχισα ταυτόχρονα με την υπόσχεση που έδωσε η Ουάσινγκτον στη Μόσχα ότι το ΝΑΤΟ δεν θα προχωρήσει προς την Ανατολή.
"Εννοείται, η FBA λειτουργεί στην Ουκρανία δεκάδες χρόνια, ιδιαίτερα ενεργά από την αρχή της δεκαετίας του 1990. Εκεί υπάρχουν αρκετές μη-κερδοσκοπικές, μη-κυβερνητικές, στα εισαγωγικά βέβαια, οργανώσεις οι οποίες μάλιστα χρηματοδοτούνται από τη κυβέρνηση των ΗΠΑ. Στο Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσαν ότι επένδυσαν στη δημοκρατία της Ουκρανίας 5 δισεκατομμύρια δολάρια; Σας διαβεβαιώ, τα ποσά είναι σαφέστατα μεγαλύτερα ", θεωρεί ο Ρίχαρδ.
Το 2010 στο δρόμο της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ βρέθηκε ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς. Πρότεινε και η Ράντα στήριξε τη νομοθεσία περί το καθεστώς της Ουκρανίας εκτός μπλοκ. 4 χρόνια μετά το δρόμο καθάρισαν αφού έβγαλαν τον Γιανουκόβιτς από τη μέση, όμως, όπως φαίνεται, σκόνταψαν στην Κριμαία. "Η κατασκοπεία των ΗΠΑ βρέθηκε απροετοίμαστη, δεν έχει προβλέψει ότι ο Πούτιν θα κάνει αυτό το στρατηγικό βήμα. Έχει συνηθίσει πιο αδύναμη αντίδραση ", λέει ο Ρίχαρδ.
Είναι πεπεισμένος ότι μεγάλη έκπληξη έγινε το δημοψήφισμα στην Κριμαία που διεξήχθη με τήρηση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών, και τα αποτελέσματά του ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο ότι για τις μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις, πίσω από τις οποιες βρίσκονταν οι ΗΠΑ, ήταν πολύ πιο δύσκολο να λειτουργούν στη χερσόνησο παρά στο Κίεβο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ