Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μουσικές νότες με όραμα…ΕΛΠΙΔΑΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014   12:39:00 π.μ.

Το ραντεβού ήταν Πέμπτη, 10 Απριλίου, στις 19.30. Τόπος το Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό. Από νωρίς κατέφθασαν δεκάδες διπλωματικά αυτοκίνητα και πλήθος κόσμου. Ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα κύριος Rahman Mustafayev και η πρόεδρος του ιδρύματος <<Ελπίδα>> κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη καλωσόριζαν, ως οικοδεσπότες , πρέσβεις άλλων χωρών, τους προσκεκλημένους τους και όλους τους αφιχθέντες για την παρακολούθηση της φιλανθρωπικής συναυλίας Αζερικής μουσικής από τη Νεανική Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού.



Η εκδήλωση ξεκίνησε όταν ο πρέσβης, με ένα σύντομο αλλά πολύ περιεκτικό λόγο του, σε άπταιστα ελληνικά, σαν να επρόκειτο για Ελληνα, χαιρέτισε το κοινό. Αμέσως μετά η μουσική της Νεανικής Ορχήστρας πλημμύρισε το αμφιθέατρο του Κολλεγίου και μια πανδαισία από νότες κάλυψε την ατμόσφαιρα. Το κοινό, ενθουσιασμένο από τη δεξιοτεχνία και τη δεινότητα των μουσικών, αποκόμιζε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οταν μάλιστα ανέβηκε στη σκηνή ο Γιώργος Νταλάρας, η εκδήλωση έφθασε στο ζενίθ της και τα χειροκροτήματα έσειαν την αίθουσα.

Τα πάντα ήταν ιδανικά. Η μουσική, οι καλλιτέχνες, οι διοργανωτές, ο ίδιος ο σκοπός της συναυλίας βρέθηκαν σε πλήρη αρμονία. Μια υπέροχη μουσική εκδήλωση για ένα υπέροχο στόχο, την ενίσχυση του Ιδρύματος <<Οραμα Ελπίδας>>, με την πρωτοβουλία της πρεσβείας του Αζερμπαιτζάν και την ευγενή συνεργασία της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Μια βραδιά πραγματικά αξέχαστη.

Επιμέλεια Θέματος Κ.Καραμεσίνης
athenspress.gr

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ