Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Όποιος αντέξει στο Mega...

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014   2:06:00 π.μ.

Δραματικές αλλαγές μεθοδεύονται στο Megaλο κανάλι μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τηλέτυπος Α.Ε. που έλαβε χαρακτήρα τελετής παράδοσης του χαρτοφυλακίου του Ηλία Τσίγκα στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Θάνο Ανδρεούλη.

Ο τελευταίος, μέχρι χθες οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, άνοιξε τα χαρτιά του προς την κατεύθυνση της παραγωγής οικονομιών κλίμακας προκειμένου να αρθεί η εταιρεία στο ύψος των δανειακών περιστάσεων προς τις τράπεζες.
Η πρώτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, μετά την ενδεχόμενη αντικατάσταση της Όλγας Τρέμη από πιο φρέσκο πρόσωπο – πάντα γυναικείο – (ή η Μαρία Σαράφογλου ή η Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΙ), ήταν η συρρίκνωση του προσωπικού κατά 100 περίπου εργαζομένους.

Δεύτερος στόχος, προκειμένου να καταστεί το Mega ανταγωνιστικό και να ανακτήσει την πρώτη θέση σε επίπεδο τηλεθέασης, είναι να δώσει έμφαση στο να ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να εγκαταλείψει την πολιτική της προβολής των επαναλήψεων από το απώτατο – χρυσό – παρελθόν.
Παράλληλα, ο νέων ισχυρός άνδρας της Τηλέτυπος πρότεινε να γίνουν νέες μειώσεις στα προβεβλημένα στελέχη, δηλαδή στους δημοσιογράφους του δελτίου ειδήσεων, ώστε να προσεγγίσουν εκείνες των υπόλοιπων σταθμών.

Εννοείται ότι έπεσε στο τραπέζι εκ νέου η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ενώ αρχικά είχε οριστεί στα 15 εκατ. Ευρώ, σήμερα, συζητείται το ενδεχόμενο του διπλασιασμού του (30 εκατ. Ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Βαρδινογιάννη ζήτησε τις γνωστές εγγυήσεις που ζητά πάντα, γκρινιάζοντας για άλλη μια φορά ότι αυτός καλείται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 Ο Στ. Ψυχάρης δεσμεύτηκε να απαντήσει την επόμενη εβδομάδα επί του ζητήματος. Αν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οριστεί τελικά στα 15 εκατ. Ευρώ τότε κάθε μέτοχος πρέπει να καταβάλει από 5 εκατ. Ευρώ. Σε περίπτωση διπλασιασμού του ποσού, τότε θα κληθεί να αυξήσει ανάλογα τη συμμετοχή του. Υπάρχει και ένα άλλο σενάριο. Αν κάποιος δεν μπορέσει να συμμετάσχει στην αύξηση που θα συμφωνηθεί, τα δεδομένα στο Mega θα αλλάξουν δραματικά.
antinews.gr/
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ