Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Μόσχα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Κίεβο

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014   12:10:00 π.μ.


Η Ρωσία ανέστειλε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Κέντρο Ειδήσεων του ΟΗΕ» που επικαλείται δήλωση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Διεθνή Οργανισμό, Βιτάλι Τσούρκιν.


Στη δήλωσή του, ο Τσούρκιν εξέφρασε επίσης την  ελπίδα ότι η Ουκρανία θα προβεί σε μια ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό με πυροβολισμούς από τους ελεύθερους σκοπευτές σε άγνωστους διαδηλωτές,  κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο του Κιέβου.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο Τσούρκιν, επέστησε την προσοχή  προς τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας -στο πλαίσιο της ΕΕ, ο οποίος ασχολήθηκε με το γεγονός, ότι οι προβαλλόμενοι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν τοποθετηθεί από ομάδα της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας για την ανάγκη συμμόρφωσης με τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, η οποία ορίζει τους τρόπους επίλυσης της κρίσης, ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι η συμφωνία αυτή προέβλεπε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας και σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση αρνήθηκε να την πραγματοποιήσει», γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο τις δηλώσεις του πληρεξούσιου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ