Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Κ.Παπούλιας: 'Χαιρετίζουμε τις ρωσικές επενδύσεις'

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014   3:12:00 μ.μ.

Την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί έχουν άλλα σχέδια που τα στηρίζουν πάνω στο ελληνικό ΥΠΕΞ και την συμερινή του ηγεσία, ο Κάρολος Παπούλιας προσπαθεί να αναδείξει μια άλλη πραγματικότητα στις ελληνορωσικές σχέσεις λίγο πριν την επίσκεψή του στο Σότσι.

Η Ελλάδα χαιρετίζει και αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις, υπογράμμισε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, πριν την αναχώρησή του μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, είναι πολύ στενές, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και, όπως είπε χαρακτηριστικά, “αντανακλούν το βάθος των ιστορικών δεσμών μεταξύ των λαών μας και θεμελιώνονται σε σταθερή βάση”, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου.

Παράλληλα, ο ΠτΔ υπογράμμισε “τη στιβαρή θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το εθνικό μας πρόβλημα της Κύπρου”. “Όμως, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα στην ΕΕ, «υπολογίζει στην υπογραφή νέας συμφωνίας ΕΕ- Ρωσίας, η οποία θα προσδώσει στρατηγικό βάθος σε αυτές τις σχέσεις”.

Ο Κ. Παπούλιας επισήμανε ότι η προσήλωση στην τήρηση του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση της προσέγγισης των δύο χωρών μας, “όπως και ο κοινός αγώνας μαζί με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα κατά της τρομοκρατίας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστησε την προσοχή και στο γεγονός ότι οι διμερείς εμπορικές σχέσεις επιδεικνύουν εντυπωσιακή δυναμική, επισημαίνοντας ότι το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1,2 εκατομμύρια Ρώσων πολιτών “Μπορούμε μόνο να χαιρετίσουμε τις ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τις αναμένουμε” κατέληξε, σύμφωνα με το ΙΤΑΡ -ΤΑΣΣ.

defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ