Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Απάντηση της Μονής Εσφιγμένου για την εισαγγγελική έρευνα

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014   2:41:00 μ.μ.

Απάντηση για την Εισαγγελική έρευνα που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την εκταμίευση ευρωπαϊκού κονδυλίου με στόχο την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του υπό κατάληψη αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές του Αγίου Όρους δίδει με ανακοίνωση της η Μονή Εσφιγμένου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Μονή μας παρακολουθεί πώς εκτυλίσσεται η απελπισμένη προσπάθεια για διατήρηση της κατάληψης των κτηρίων της στο Άγιον Όρος.

Όσο η κατάληψη ασφυκτιά τόσο οι έχοντες συμφέρον από την διατήρησή της εργάζονται.

Σήμερα το πρωί μάθαμε ότι κατήγγειλαν ανωνύμως την «παράνομη εκταμίευση ευρωπαϊκού κονδυλίου» για την αποκατάσταση του κατειλημμένου κτηρίου του Αντιπροσωπείου στις Καρυές «χωρίς προηγούμενη μελέτη και αυτοψία».

Η υπόθεση βέβαια είναι άνευ ουσίας, αφού:

δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα Ευρώ, έχει κατατεθεί εμπεριστατωμένη μελέτη καί έχει εγκριθεί, η σχετική αυτοψία έχει τεθεί ως δέσμευση για την έναρξη των εργασιών.

Καλούμε όλους να αναλογιστούν, γιατί άραγε όλα αυτά καταγγέλθηκαν ανωνύμως (δηλ. τι φοβάται ο καταγγέλλων ψευδώς;) και ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στην απελπισμένη «τυφλή» καταγγελία και στην επικείμενη εκκένωση του κτηρίου δυνάμει δικαστικής αποφάσεως.

Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες και σημαίνουν:

ότι όλα αυτά δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ούτε καν ως πρόσχημα για καθυστέρηση της εκκένωσης.

Ο λαός μας λέει για τις περιπτώσεις αυτές: «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ