Ροη ειδησεων

JP Morgan: "Βλέπει" εκλογές στην Ελλάδα το Φθινόπωρο

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014   8:21:00 μ.μ.


JP Morgan:
Τις πολιτικές εξελίξεις «δείχνει» ως το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, η JP Morgan.

Ειδικότερα, ως «ρίσκο» για την πορεία της ελληνικής αγοράς, παρουσιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες μάλιστα «βλέπει» (με ποσοστό πιθανοτήτων 50% και πλέον) το φθινόπωρο του 2014.
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και μία γενική εξομάλυνση του περιβάλλοντος θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει «ακροαριστερά» («far left party»), καθώς αναδιαρθρώνει τις θέσεις της για να διεκδικήσει την εξουσία.
Άλλο «ρίσκο» για την τράπεζα είναι η αλλαγή στάσης των hedge funds, που είναι οι βασικοί παίκτες των warrants των τραπεζών. Η εκτίμηση της JP Morgan είναι ότι κάποια στιγμή θα βγουν πωλητές, όταν όμως θα υπάρξουν αγοραστικές κινήσεις από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών.
Αναμένει από τις ελληνικές μετοχές να συνεχίσουν την άνοδο για τρεις λόγους: Επειδή οι κεφαλαιοποιήσεις παραμένουν χαμηλές σε σχέση με τις αναδυόμενες και ανεπτυγμένες αγορές στους αντίστοιχους κλάδους. Επειδή, το ΑΕΠ αναμένεται να ανακάμψει το 2014 για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ τα spreads θα υποχωρήσουν περισσότερο. Και τέλος, επειδή η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο πεδίο υποεπένδυσης στις αναδυόμενες αγορές, συγκεντρώνοντας μόλις τo 2% σε σύσταση οverweight, ενώ το 87% underweight.
Ο τραπεζικός κολοσσός επιλέγει για επένδυση την Πειραιώς και τη ΔΕΗ, ενώ για τον ΟΤΕ σημειώνει ότι έχει τη μικρότερη χρηματοοικονομική επιβάρυνση σε σχέση με οποιαδήποτε εταιρεία της δυτικής Ευρώπης και διαπραγματεύεται δύο φορές τις ελεύθερες ταμειακές ροές του.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ